WIE ZIJN WE

Het bestuur van Stichting Vrienden van Autisme Regio Zwolle zet zich in voor een betere zorg voor kinderen met autisme in Nederland, met de focus in de regio rondom Zwolle. Zo wil zij bijdragen aan het realiseren van die zaken die van belang zijn voor het creëren van een optimale leef-, leer- en speelomgeving voor een kind met autisme, maar welke niet uit het reguliere zorgbudget kunnen worden gefinancierd. Ook het verspreiden van kennis over de beste zorg en begeleiding van deze speciale groep kinderen staat op de agenda. Kinderen met autisme hebben vele talenten. Vrienden van Autisme Regio Zwolle helpt hen hun talenten te ontwikkelen.

bestuur vrienden van Autismehuis

Het bestuur bestaat uit Marc Huitink (l), Esther Hoek en Bernhard Nanninga (r).

Voorzitter is Marc Huitink – vanuit zijn eigen ervaring als vader van een kind met autisme – is hij gedreven om zich actief in te zetten om de (on)mogelijkheden van zorg en onderwijs te verbeteren.

Esther Hoek is secretaris. Zij heeft in zowel haar werk als projectmanager binnen o.a. het onderwijs als privé kennis gemaakt met kinderen met autisme en is bevlogen geraakt door hun onbevangenheid, hun creativiteit en warmte.

Bernhard Nanninga neemt de functie van Penningmeester voor zijn rekening. Hij probeert in zijn werk te bemiddelen tussen werkgevers en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en vindt deze functie een logisch vervolg hierop.

Remco Oranje is ons nieuwe algemene lid, die verbinden in de regio tot zijn kracht heeft gemaakt. Bovendien zorgt dat voor nieuwe energie. Remco welkom.

Het bestuur werkt onbezoldigd.

Ons doel? Kinderen en hun begeleiders nét dat extra aanbod geven. Dit maakt de zorg leuker, effectiever en duurzamer.

Voor het Beleidsplan Stichting Vrienden van Autisme klikt u hier.